Bordeel de Roze Olifant – Pasta alla Puttanesca

Mijn huisje op de Kloosterstraat ligt in een typisch Haarlems pandje, met hoge ramen en zo’n steile trap waar je zijwaarts vanaf moet als je hakken aan hebt. Het is een poppenhuisje waar alles in ’t wit en in miniatuur komt. Behalve de huismuis die gewoon dik, grijs en vervelend is. De deuren zijn er wit, de muren zijn er wit of her en der iets wat daar ooit op moest lijken. De tafel is wit, het schouwtje is wit en het potje van de mini-cactus kleurt compleet blanco. De kozijnen zijn er wit net als de brede vensterbank waar je bij bezoek op weg zal moeten kruipen. Een bank is er in het huisje niet. Witte stoelen, witte manden. Witte kaarsen, witte haard. Doorzichtige witte gordijnen vallen soepel omlaag. Alleen het beddengoed kregen een kleurtje; ik ben niet volwassen genoeg voor witte lakens.

Mocht u het huisje zoeken, kom naar die roze verlichte gevel. Waar de huisstijl van de onderliggende  zonnestudio het huisje een nieuwe stijl zou geven. Met roze spotjes ’s avonds laat; alsof het een fuchsia hoerenkast was. Welkom in Bordeel de Roze Olifant.

Pasta alla Puttanesca

Pasta voor de hoeren van Bordeel de Roze Olifant – Pasta alla Puttanesca

Niet zoals hij hoort, maar wel heel lekker. Italianen, stenig me niet!

Hoofdgerecht – 4 personen

Ingredienten
400-500 gr spaghetti – of zoals de foto Orecchiette van Mazzo
2 tenen knoflook
1 ui
1 el kappertjes + extra
30 gr ansjovisfilets in olie – vervangen door extra kappertjes en wat zout voor 100% vegetarisch
1 rode peper
20-25 zwarte olijven + extra – of groene als de lieve boodschapper de verkeerde heeft gehaald
125 gr cherry tomaatjes
2 theelepels kaneel
500g gezeefde tomaten – Passata
Halve citroen
10 blaadjes basilicum
Scheut extra vierge olijfolie

1. Snipper de ui en snij de peper fijn. Halveer de olijven en de cherry tomaatjes.

2. Breng water aan de kook. Zonder zout! Je gaat een blikje ansjovis gebruiken. Wil je een hartaanval?

3. Verhit een klein scheutje olijfolie in de pan, pers de knoflook er boven en bak die even met de ansjovis met de olie uit het blikje en de kappertjes. Roer met een houten lepel door het mengsel zodat de ansjovisjes uit elkaar vallen. Voeg daarna de ui, olijven en de rode peper toe.

4.Gooi de pasta in het kokende water.

5. Gooi de cherry tomaatjes erbij en laat ze zacht worden. Giet daarna de Passata erbij. Voeg naar voorkeur anderhalf á twee en een beetje theelepels kaneel toe en laat de saus zachtjes inkoken.

6. BELANGRIJK! Proef af en toe de pasta. Dan weet je pas of hij goed is. Giet hem af als je denkt dat hij nog een minuutje zou kunnen hebben en dus net wat bite heeft. Elke Italiaan zal dan trots op je zijn. De pasta gaart ook nog iets na in de saus.

7. Giet de pasta af en houd voor de zekerheid wat kookvocht achter. Gooi de pasta bij de saus en breng op smaak met een halve citroen, 5 versnipperde basilicumblaadjes en een scheut olijfolie. Roer door. Is de saus te ver ingekookt? Maak hem ietsje dunner met een scheutje van het kookvocht van de pasta.

8. Serveer het gerecht op een mooie schaal die je even voorverwarmt in wat warm water. Maak de pasta af met wat extra kappertjes, halve olijfjes en de laatste basilicumblaadjes. Hoerenpasta mag best een beetje aangekleed worden…

Feit. Dit recept werd gekookt in een wit shirt. Het is mogelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s