Blauwe mascara – Toasted Marshmallow Milkshake

Minstens één keer in de week nam ik buslijn 73 van Haarlem naar Heemskerk, omdat A. een auto in Haarlem centrum houden net zo’n onmogelijkheid is als die trouwe vierwieler in hartje Amsterdam willen koesteren, B. De Lieve Man nou eenmaal stug boven het kanaal bleef wonen, zodat hij niet op 27m2 hoeft te leven en daadwerkelijk kamers gescheiden door muren heeft – snob – en C. Ik wel van suiker ben en dus onmogelijk door de regen kan fietsen.

Tijdens een zoveelste ritje valt mijn oog ter hoogte van Velserbroek – nieuwbouw met rieten harten aan de deur – en Santpoort – oudbouw met dure rieten harten aan de deur – op de brunette voor me. Blauw. Blauwe mascara. Blauwe mascara op haar wimpers. Ik realiseer direct dat dit slechts twee dingen kan betekenen:

1. Geen weldenkend mens uit dit millennium keert vrijwillig terug naar deze ninties-waanzin en laat haar gezicht op de kleurplaat van een kleuter lijken. Ergo, tijdreizen en Doctor Who bestaan! Dus! Hoe word ik compagnon? Waar is mijn bow tie? Ben ik al compagnon? Is Mark Rutte stiekem een alien? Kan ik compagnon zijn? Is Geert Wilders een Dalek? Iemand, compagnon? Serieus, Geert een Dalek? Don’t blink!

2. Iemand heeft weer simpele zielen wijs gemaakt dat blauwe mascara naast een handje van acceptabele nineties-trends terug is. Wat betekent dat ik nu een plant ga zoeken om achter te huilen van ellende.

Er is nog geen warharige man zwaaiend met een sonische schroevendraaier uit een police box komen rennen. Ik zit huilend achter een varen.

IMG_1407

Alons-y! – Fifties Toasted Marshmellow Milkshake

Voor een mierzoet tijdreisje naar petticoats en American diners. 

Dessert | 2 -3 grote shakes

Ingrediënten
300gr marshmallows
150ml (soja)melk
1/2 vanille peul
450ml frozen yoghurt
2 eetlepels kwark

Benodigdheden
Blender
Satéstokje
Glazen

1. Stop de glazen in de vriezer.

2. Bedek een bakplaat met aluminiumfolie.

3. Verdeel de marshmallows over de bakplaat en houd voor ieder glas 1 of 2 marshmallows achter voor de garnering.

4. Zet de oven op grillen en plaats de bakplaat in de oven onder de grill. Houd de marshmallows in de gaten alsof je aan het wachten bent op een berichtje van je nieuwe liefde. Ze veranderen binnen no-time in kool. Wees niet bang als ze een tikje donker uitslaan; dit geeft de shake een diepere smaak.

5. Haal de marshmallows uit de oven en laat ze ongeveer 5 minuten afkoelen in de oven.

6. Mix de marshmallows met de melk in de blender tot een mousse.

7. Voeg de frozen yoghurt, het schraapsel van de vanille peul en de kwark toe. Blend nog een keer goed door.

IMG_1339

8. Haal de glazen uit de vriezer. Verdeel de shake over de glazen. Prik een marshmallow op een satéstokje en toast hem boven een vlam van het fornuis of weer onder de grill van de oven. Opnieuw: een beetje donker is alleen maar goed!

9. Haal de marshmallow voorzichtig van het stokje, verbrand je vingers aan de gesmolten suiker en drop hem bovenop de shake. Herhaal. Herhaal. Herhaal. En drink.

Tip. Geen idee wat een Dalek is? Voeg dan minstens 1 aflevering Doctor Who toe aan dit recept.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s