Van Dam tot Dam I – Hardloperssalade met linzen, paprika en geitenkaas

21 september ren ik weer het ongelooflijke takkeneind van 16,1 kilometer van de Dam tot Dam. Omdat ik dit leuk vind blijkbaar, omdat de tijd van 1 uur en 29 minuten aan flarden moet, maar dit jaar ook vooral voor Team Pink Ribbon. Foute pre-millennium muziek aan en vetertjes gestrikt; ik ben op weg van dam tot dam.

11 augustus 2014
‘2,50 km in 5 minuten! Damn, Nike+ app, ik ga Mr. Usain Bolt maar eens een belletje geven dat hij een nieuwe concurrent heeft. Wat zou mijn overwinningspose zijn? Goede vraag. Iets om de komende kilometers over na te denken. Het moet indrukwekkend doch zeer spontaan overkomen. Dit rent best lekker eigenlijk.  Zou dat het placebo-effect zijn van Nike die doet alsof ik een nieuw Olympisch record aantik? Werken placebo-effecten nog als je weet dat het een placebo-effect is? Hmmmm. 5km in 8 minuten?! Oké. Onthouden: thuis Runkeeper downloaden.’

Afstand: 8km – of 16km als ik Nike+ geloof
Tijd: 42.31 minuten
Nummer: I Want To Break Free – Queen

22 augustus 2014
‘Ik wou dat ik kon hardlopen en schrijven tegelijk. Of fietsen en schrijven tegelijk. Wandelen en schrijven tegelijk. Koken en schrijven tegelijk. Uit het raam staren en schrijven tegelijk. Douchen en schrijven tegelijk. Douchen en schrijven – TEGELIJK! Dat zou toch moeten bestaan? Daar moet toch een Alexander Klöpping in één of ander Silicon Valley lab mee bezig zijn? Misschien eens een tweet naar hem sturen. Weet je wat ze ook zouden moeten doen? De Dixi-toiletten van de Santpoortse Feestweek het hele jaar door laten staan voor zielige hardlopers die nog meer dan de helft van hun rondje moeten uitrennen. Wel er eerst even iemand een dweiltje doorheen laten halen natuurlijk – een tiener met een taakstraf voor wildplassen of zoiets. Je verliest anders zo een hardloopschoen omdat hij vastgeplakt zit in de overdaad van ingedroogd mannenzeik. Kan ik de woorden ‘ingedroogd mannenzeik’ op een foodblog zetten?’
Afstand: 8 km
Tijd: 42.10 minuten
Nummer: Holding Out for a Hero – Bonnie Tyler

linzen-salade-dam-tot-dam

Van Dam tot Dam linzensalade voor het hardlopen

1 persoon

Ingrediënten 
150 gram uitgelekte linzen uit blik
60 gram bladsla mix
2 tomaten
Halve gele paprika
Halve rode ui
60 gram zachte geitenkaas
3 takjes verse tijm
Olijfolie

1. Snij de tomaten in kwarten en leg ze in een ovenschaal. Schenk er een scheutje olijfolie bij en maal er wat peper en zout over. Zet het schaaltje voor min. 25 minuten in de oven op 140 graden.

2. Snij de ui in dunne halve ringen, snij de paprika in smalle reepjes die je halveert. Ze een klein pannetje op het vuur. Bak in een beetje olijfolie de ui en paprika tot ze net wat zachter worden. Giet er dan 150 gram linzen uit blik bij.

3. Warm de linzen even op zacht vuur op. Gooi er daarna een derde van de zachte geitenkaas bij. Roer door tot het geheel gesmolten en romig is. Ris daarna 1 takje verse tijm boven het pannetje en roer door.

4. Verdeel de sla over een bord. Zodra de tomaatjes uit de oven kunnen en de linzen opgewarmd zijn, schep je de linzen met ui en paprika in het midden bovenop de bladsla. Verdeel de tomaatjes langs de rand van de salade.

5. Verdeel de overgebleven tijm en de rest geitenkaas over het geheel. Besprenkel met wat olie. Breng op smaak met grof zout en peper.

6. Eet, wacht minstens een uur en ren een fantastische tijd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s