Small talk – De perfecte guacamole

Ik lig ’s nachts wakker van small talk moet je weten. Guitige kletspraatjes waarbij het weer, die rode sok in de witte was of dat bezoekje aan de tandarts uiterst relevante anekdotes worden. Babbelen met semi-onbekenden laat mij met een enkele toon in mijn sociale hersenhelft achter. Tuuuuuuuuuuuuuut. Lijn dood. Ik kan het niet. Ik val smekend op mijn blote knieën voor hen met het talent. Teach me, master. Want voor ik er erg in heb is het er al uit. ‘Wel mazzel met het weer, hè?’ Het avondeten waar ik een klein praatje over probeerde te voeren, voel ik zuur weer omhoog komen. Ik moet er niet aan denken hoe mijn gesprekspartner er na deze boterham met kaas van de Nederlandse taal aan toe is. Arme stakker. ‘Dus.’ 

Gelukkig is er guacamole. Zacht, romig, pittig en fris tegelijk. Daar kun je ook mee vrienden maken.

guacamole recept

Small talk – Perfecte guacamole om vrienden mee te maken

 Ingrediënten
2 rijpe avocado’s
een halve (rode) ui
2 tenen knoflook
een kleine tomaat
een halve rode peper
een halve limoen
zout
peper

Nodig
Blender
maatbeker of bakje

1. Snij de 2 super-rijpe avocado’s door midden en lepel ze leeg in een maatbeker of bakje. Stuur een grappig berichtje naar iemand die je lang niet gesproken hebt.

2. Snij alle overige ingrediënten grof en voeg ze erbij. Nodig een leuke, aantrekkelijke of interessante buurtbewoner uit om van de week een kopje koffie te drinken. Niet nu! Je maakt nu guacamole!

3. Maal alles met een blender of staafmixer fijn, maar verander het niet in babyvoeding of doorgekookte bejaardenstamppot. Wat stukjes ui zijn juist lekker. Breng alles op smaak met een halve limoen, flink wat zout en flink wat peper.

4. Nodig al je vrienden uit en serveer dit ergens op de avond met gepofte zoete aardappel of gewoon tortillachips en zie de vriendschap bloeien.

Tip: Koriander geeft de guacamole wat extra pit. Al zul je daar niet bij iedereen vrienden mee maken.

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s